07-04-2021

In samenwerking met Stichting Literatuur Prijs organiseert De Nieuwe Liefde een livestream met Simone Atangana Bekono en Gerda Blees, twee van de genomineerde auteurs op de Shortlist van de Libris Literatuur Prijs 2021.

01-03-2021

De beste zes Nederlandstalige romans van het afgelopen jaar die meedingen naar de Libris Literatuur Prijs 2021 zijn door juryvoorzitter Lilianne Ploumen vanavond in Nieuwsuur  op NPO2 bekendgemaakt. Kijk hieronder voor de titels.

 

De shortlist:

25-02-2021

Aandacht voor de zes genomineerde titels in de podcast 'De Shortlist'. In deze podcast bespreken dertien jongeren de zes boeken die genomineerd zijn voor de Libris Literatuur Prijs 2021. Ze praten met elkaar over wat hen is opgevallen, wat hen verrast heeft, wat ze van het verhaal vinden, hoe de schrijfstijl ze bevalt, met welke vragen ze achter zijn gebleven en nog veel meer. Vervolgens interviewen zij samen de auteur van het genomineerde boek.

01-02-2021

De jury onder leiding van Lilianne Ploumen heeft achttien romans uitgekozen voor de longlist Libris Literatuur Prijs 2021. Nederlandse en Vlaamse uitgeverijen stuurden gezamenlijk 214 titels in, waarvan ruim een derde geschreven is door vrouwelijke auteurs. Opvallend dit jaar is het grote aantal romans geschreven door jonge auteurs.